MoessOn abuisievelijk uitgenodigd door NTR programma halve maan?

 

MoessOn abuisievelijk uitgenodigd door NTR programma halve maan?

door   PJOTR.X SICCAMA

 

 

In dit programma werd  (met o.a.Aat v.d.Heuvel) de hoofdredactrice van het maandblad Moesson mevr.Marjolein v.Asdonck uitgenodigd en gevraagd hoe het met de Indo/Nederlandse gemeenschap gaat mt de 1e t/m de 5e generatie en de verschillen tussen die generaties en zo meer.

 

Ik begrijp niet (en met mij ongetwijfeld velen in  de Ind/Nederlandse gemeenschap) dat u mevr.M.v.Asdonck heeft uitgenodigd om de (bekende en ook fundamentele) vragen aan haar te stellen, om de simpele reden dat zij de Ind/Nederlandse gemeenschap niet representeert. Ik en met mij dus velen betreuren dit ten zeerste.

Nog afgezien van het feit dat de de vragen die u aan deze hoofdredactrice heeft gesteld al eeuwen bekend zijn, waren bovendien tendentieus in die zin dat op fundamentele vragen, zaken met ’’ appels en peren’’ werden vergeleken.  En zeker gold die vergelijking gesteld door de vragenstelster  van het programma (waar ik de naam niet meer zo duidelijk voor de geest kan halen) tijdens  ‘’het interview’’met mevr.M.van Asdonck.

In ieder geval heeft uw programma niets bijgedragen aan de helderheid van het onderwerp en vind het beeld dat bij mij is  achtergebleven volkomen vertekend.

 

Ter verduidelijking en ter oriëntatie zij gesteld dat u als redactie  immers dient te weten dat de Indo/(Indisch)Nederlandse gemeenschap GEEN  aparte ETNISCHE (groep) c.q. gemeenschap is als zodanig, maar direct verwant is aan de Nederlandse en Europese volken. Nederlandse c.q. Europese enerzijds en de Aziatische anderzijds.

De wortels van de Indo/Europeanen liggen derhalve zowel in Europa als in (Z.O.)Azië en dient ze  daarom als zodanig te worden gezien; want dit land (en Europa) is hún vaderland. (over het vergelijk tussen appels en peren).

 

Zij, de Indo/Europeanen, waren reeds Europees van geboorte en hadden in den vreemde dezelfde rechten en plichten van dien: opvoeding in taal en cultuur en wat dies meer zij.

Zij, de Indo/Europeanen hadden zich, ondanks de Europese verwantschappen, toch op eigen kracht en intelligentie, na hun repatriatie in dit land tot alle lagen van de Nederlandse gemeenschap weten door te dringen,  zonder dat ze indertijd in de watten werden gelegd ( zoals u wellicht bekend is indien u die episode van de geschiedenis goed heeft bestudeerd), zoals te doen gebruikelijk  en ‘’standaard’’ schijnt te zijn  bij immigranten.

 

Op die manier hebben zij zich behoorlijk laten horen en niet anders.

 

Hoogachtend,

PJOTR.X SICCAMA

  


Weergaven: 213

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2019   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden