Korte berichten

10897332290?profile=original

Tong Tong Fair in 2017 weer 12 dagen

De 59e Tong Tong Fair zal in 2017 plaatsvinden van25 mei tot en met 5 juni. Dus van Hemelvaarts-dag tot en met tweede Paasdag en dat is dit keer weer 12 dagen volop genieten van de geuren, kleuren en smaken van Indonesië.

Binnenkort start de inschrijving voor standhouders, restaurant-houders en anderen die hun bijdrage leveren aan het welslagen van de beste mix van Oost en West in muziek, dans, theater en letteren. Noteert u deze data    alvast in uw agenda. Raadpleeg regelmatig de website van de Stichting Tong voor alle updates.

http://www.tongtong.nl  of: http://www.tongtongfair.nl

 

Namenlijst Junyo Maru

Op 18 september 1944 zonk de Junyo Maru, nadat hety schip door een Britse onderzee:er was getorpedeerd. Het werd een van de grootste scheepsrampen ooit met ongeveer 5600 slachtoffers.

Via de volgende LINK vindt u de lijst met de 1382 Nederlandse, Amerikaanse en Australische slachtoffers. De meer dan vier-duizend verdronken romusha’s staan er niet bij.

http://members.iinet.net.au/~vanderkp/junyopg8.html#top

 

5 jaar Java Post en de lancering van een nieuwe website.

Op 18 oktober 2016 is Java Post op de kop af vijf jaar oud. Tot dusver heeft Bert Immerzeel zo’n 600 artikelen over de geschiedenis van Nederlands-Indië gepubliceerd en zullen er nog vele volgen. De website Java Post heeft inmiddels een grote schare volgers, die unaniem de kwaliteit en veelzijdig-heid zeer waarderen. Het succes van Bert Immerzeel heeft nu geleid tot de lancering van een nieuwe website: Koloniale Monu-menten in Indië.

Bij het schrijven van artikelen ontdekte hij dat monumenten   een eigen verhaal vertellen. Een verhaal dat vaak onbekend is,  maar waard om vast te leggen. Hieraan was tot dusver nog nooit een studie gewijd. Natuurlijk werd er wel eens geschreven over bijvoorbeeld het Van Heutsz monument in Batavia of over het J.P. Coen monument, maar veel meer aandacht hebben deze monumenten eigenlijk nooit gehad terwijl de monumenten in Nederland veel beter veel beter in beeld waren gebracht. De vraag rees of er enig verschil was met andere koloniën, zoals die van Brittannië. Hadden monumenten in Nederlands-Indië eenzelfde rol als bijvoorbeeld in Brits Indië. Kunnen we de rol van Monu-menten uit de koloniale periode vergelijken met die van het Moderne Indonesië?

Bert Immerzeel heeft al een waarschuwing laten horen: het wordt een meerjarenproject. De eerste stappen zijn echter gezet. Alle artikelen uit Java Post die handelen over monumenten zijn naar de nieuwe site gekopieerd en aangevuld met verhalen over andere gedenktekens. Die overlap zal in de toekomst blijven bestaan maar met het voordel dat de monumenten nu in ieder geval een eigen plek hebben gekregen.
Bert Immerzeel nodig iedereen graag uit eens een kijkje te nemen op zijn nieuwe website. Klikt u dan ook door naar “oudere artikelen”. Maar let u vooral ook op het eerste artikel, waarin Bert u vraagt om bij dit project te helpen Hij heet u welkom bij:

https://kolonialemonumenten.nl/

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives