10897232476?profile=originalHoe staat het met Indisch dossier nu?

Vol moed ging Het IP en zijn delegatie aan de gang vorig jaar. Met "Storms last never" - het IP strijdlied - ging de achterban op 28 ste oktober 2009 ten strijde op Het Plein voor het Gebouw van de Tweede Kamer. Kamerleden namen het "woord" op dit Indisch podium, en spraken hun afschuw uit hoe de Nederlandse regeringen op een rij die de Indische Gemeenschap als tweede rangsburger hebben behandeld, en hierin hun verantwoordelijkheid niet ne(a)men. Het moest nu maar eens en voor altijd worden opgelost dit Indisch dossier spraken deze Kamerleden in koor.

Er werd beloofd dat Yet Bussemaker nogmaals de NIOD - rapporten aan een onderzoek zou onderwerpen alvorens deze weer in de Tweede Kamer wordt aangeboden ter verdere behandeling. Voordien hadden alle Kamerleden unaniem geëist dat deze Indische NIOD -rapporten nogmaals door de ambtenaren van Min. VWS nader te onderzoeken. Uiteraard onder de druk van de IP delegatie, die ook nog eens het boek "Ik Beken" geschreven door de Nederlandse Journaliste ELise Lengkeek als strategisch wapen in de strijd gooide. "Ik Beken" beschreef de gruwelijkheden die de Indische Gemeenschap moest doorstaan ten tijde; van de Tweede oorlog, de overdracht, de bersiap periode en de koele ontvangst van de Indische Nederlanders in Nederland.

Vanuit de CDA, had het Indische dossier veel steun en sympathie dat Jan Peter Balkenende zich persoonlijk met deze kwestie wilde bemoeien gesteund door Jack de Vries. Bij ICM Online stond toen de barometer op 90% voor de haalbaarheid.

Tegelijkertijd zich een politieke beweging ontwikkelde;

Tekenen die al lang zichtbaar aan de horizon vertoonde met betrekking tot de houdbaarheidsdatum van Jan Peter Balkenende. Hierdoor Gert Wilders meer sympathie verworf. Diegenen die moeite hebben genomen om bij de inauguratie van het laatste kabinet Balkenende geleid door de formateur Herman Wijfels (ook een echte leider, die Rabobank met 9 miljoen klanten leidde om maar te beginnen), dat het hier om interim (tijdelijk) kabinet ging in de ogen van de partij van de Arbeid. Voor de Partij van de Arbeid waren de kaarten al geschud met aan het roer Cohen, destijds. Een echte leider die Nederland nodig heeft. Wil het CDA terugkomen dan zal de inzet van Herman Wijfels onontbeerlijk zijn. Beide heren hebben het charisma van een leider in zich, waar slechts enkele woorden nodig zijn, en niet iedere keer een val van het Kabinet. Hier heeft de Nederlandse bevolking behoefte aan dat het "vertrouwen" weer terugkomt.

Terug naar het Indisch dossier:

Nergens op het programma van de partijen staan als inzet de Indische perkara (zaak), wel de het programma met bezuinigen van die 29 miljard veroorzaakt door het bankwezen. De kans ziet eruit dat Jan Peter Balkenende dit keer niet zal gaan halen, en wanneer het Cohen of Herman Wijfels wordt is de kans ook minimaal, bovendien heeft Yet Bussemaker het Indisch dossier de rug toegekeerd door dat zij wat anders gaat doen.

Het wordt nu de 70 ste jaar dat het Indisch dossier niet wordt opgepakt door alle regeringen op een rij;

Is er nog hoop?


Het Indisch Platform is een overlegcollege van de aangesloten -, autonome belangen verenigingen, organisaties en stichtingen, verbonden aan de Indische Gemeenschap in Nederland. Het doel van het Indisch Platform is het opkomen voor en het bewaken van de rechten en de belangen van -de leden van- de aangesloten organisaties. De voorzitter van het Indisch Platform is de heer dr. ir. H.Th. Bussemaker.

Contact
Het Indisch Platform
Postbus 85747
2508 CK Den Haag
mail to: indisch.platform@pelita.nl


ICM heeft een archief van IP opgeslagen op http://Indischplatform.multiply.com

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives