Het klantvertrouwen in de samenleving is zoek!

 

Overal zien wij tanende markten.  Mensen hebben het vertrouwen in de huidige samenleving  volledig verloren. Hebben ze morgen wel nog een baan?  Kan het geld liever in huis worden bewaard? Wordt de Euro niet gedevalueerd net als destijds in landen als Indonesie gebeurde met de roepia dat nog voor de  10%  waard was. Dit speelt nu in de hoofden van  de mensen.

Dat bedrijven failliet gingen, saneerden of doorstarten dan kan een ieder nog bevatten. Maar Financiele markten, en banken die omvallen is onrealistisch. Te meer nu naar buiten komt dat regeringen altijd met financierings- en begroting tekorten werken Of hebben wij altijd onze ogen gesloten voor  deze onrealistische wereld ?

Eeuwen hebben de banken en regeringen die de mensen voor het lapje kunnen houden, dankzij de hongerige journalisten en de media als de waakhond die er bovenop zitten! De Euro was het antwoord  op de te korten van de Overheid. Naast het vormen van Economisch blok zoals Het Verdrag van Maastricht uitstraalde. Deze wereld bestaat 1 al uit "vertrouwen" in elkaar, en dichten van het ene gat met een andere gat is niet anders. Alleen nu met deze crisis komt alles in voetlicht te staan, en dan nog eens verstrekt door media. Is maar goed dat wij een "media" hebben of misschien niet?

Waar het vingertje wordt opgestoken richting de burgers; is een regering of een bank geen vinger (haar)  beter. Hier bestaat het leven "Geld lenen voor eigen booming business Of  met " het product vertrouwen" toe vertrouwde middelen op te halen bij de niet wetende(n) ontschuldigen.

Kortom zelf hebben ze altijd een financierings- en begrotingstekorten gehad. Met  de invoering van de euro konden ze allen dit onder het tapijt vegen. Toch vreemd dat in verdrag van Maastricht staat te kort niet hoger mag zijn dan 3%. Er was geen toezichthouder die dit controleerde; "Vertrouwen" was het product dat willig werd afgenomen door alle partijen en het toverwoord op de blauwe ogen van alle regeringen. Alle landen traden met een tekort in de Euro. Dit lijkt al zoete broodjes bij de burgers in te gaan. Niet afvragend!

In 2000  waar  ondergetekende o.a. de Euro en millennium inzijn  Methodiek succesvol implementeren moest verwerken  als eis die worden gesteld aan eisen/wensen pakker waaraan het toekomstige geautomatiseerde systeem moet voldoen (o.a. Basda Richtlijnen),

waar voordelen eerst aan de orde kwamen.

Iin alle financiele systemen konden de 21 valuta’s(PAN European Pricing) vervallen en vervangen door 1 valuta. Geen afzonderlijk rekening Koers verlies & Koers Winst, waar je de ene dag je verlies moet nemen, gevolgd weer door winst ( De invoering / implementatie kan gerekend worden op een mega operatie in de administratie en de automatisering). Daarnaast het overzicht in prijzen in de 21 lid staten  in alle documenten (offertes, contracten, opdrachten, facturen en boekhoudingen) en tenslotte er werd met 1 valuta betaald. Voor bedrijven een grote werkbesparingen. Bovenal vormde de lidstaten 1 economisch blok in de wereld. Naast dat hiermee een derde wereld oorlog wordt uitgesloten.

De nadelen hiervan publiceerde  ondergetekende  op zijn website en werd als destructief bestempeld.

Om te beginnen alle lidstaten inclusief Nederland hebben creatief geboekhoud om aan die 3% te komen en die reeds opgebouwde tekorten uit het verleden door voorgaande regeringen die  de rekening  nu  via de euro bij de belastingbetaler in de toekomst kan leggen..

Niet onbelangrijk de cultuurkloof tussen alle lidstaten.  Dit naar het model aan de Costa Blanca op het Spaans grondgebied waar de penionades van Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Denemarken, Zweden, Polen, Rusland etc. broederlijk al tiental jaren wonen, maar toch allen hun eigen samenleving en economie in stand houden ( Ondergtekende heeft hier 9 jaren gewoond).

Ondergetekende verbleefde aan de Costa Blanca toen  de euro uitkwam (2001).

Bij velen aan de Costa Blanca  kwam het besef via de Spaanse Media wat Nederland te wachten stond met mbt tot het zorgstelsel, pensioenstelsel en fiscaal stelsel.

Opvallend het grote verschil of onderschied tussen een Spanje en Nederland. Gaande weg hebben gezien dat het zorgstel in Nederland op de schop ging. Nu is het fiscale stelsel aan de beurt onder de druk van de Euro. Met name de Fiscale Aftrefposten, waar in deze landen een vlaktaks geldt, dus iedereen betaald hetzelfde percentage belasting die beduidend lager ligt dan Nederland, maar er worden geen aftrekposten gekend . Hetgeen de belastingbetaler grote besparing oplevert mbt. tot De belastingdienst die aanzienlijk kan besparen op de ambtenaren en systemen, naast dat de staat geen uitkering hoeft te doen van 10 miljard op de Hypotheekrente, en de schuld van 280 Miljard op de woningmarkt kan afbouwen.

Met de invoering van de Vlaktask wordt de huurder en woningbezitter nu niet meer gediscrimineed, maar gelijk gestemd.

Wij zijn nu 10 jaren verder en nu vallen alle lijken uit de kast bij de financiele markten, banken en NU de regeringen.  Bij bedrijven die saneren is een normaal gebruik dat crediteuren / debiteuren / voorraden / gebouwen  worden afgewaardeerd. Betekent dat je een regering of een bank gewoon als een bedrijf nu wordt gezien (overigens niet door mij die als een roepende in de woestijn als gek werd  verklaard) Dit zich ook vertaalt NU  in het klantengedrag die de motor is van onze economie is waardoor het aanzien en vertrouwen  en status  zijn verdampt.

 

F.Schwab / Managenement consultancy / adviseur  (Emeritus)

Artikel in het kader van mijn site succesvol implementeren.

 

Weergaven: 66

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2019   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden