De indorock en de potentiele uitbuiters.

De indorock en de potentiele uitbuiters.

 

Er is heel wat gaande in het indorock gebeuren van de jaren 60 en nu. Er worden geen plaatjes meer gemaakt van onze muziek of misschien niet meer zoals vroeger, toch moeten wij met onze werkjes en eigen nummers oppassen dat wij alert blijven voor kapingen. Wij maken tegenwoordig Cd’s of Dvd”s en velen van ons weten niet precies hoe het wereldje van de platenbonzen in elkaar steekt. 

Ik wil hierbij een oproep doen en een waarschuwing lanceren voor een van de Hollandse hufters op dit gebied, en dat betreft niet allen dat hij onze jongens benadeeld ten eigen gunste maar ook de Hollandse bandjes en muzikanten. Hufterig gewoon en plat Hollands gezegd een Hollandse Hufter.

 

De  man heet Tony Ligtvoet een derde rangs zanger die ooit een hitje heeft gescoord met een plaatje. Hij runt een tijdje het muziek zaakje SAM SAM Music in Noordwijk. Nu is Sam Sam in opspraak gekomen en de eerste aanzet was, dat hij ingezonden fragmenten op You tube heeft weten te laten verwijderen als zijnde, ja, ja, zijn eigendom.

Zo staat op zijn website het volgende vermeld:

Inmiddels hebben al vele nationale en internationale artiesten in Sam Sam Music een thuis gevonden
waaronder bijvoorbeeld: Madeline Bell, Eddy King, Andy Tielman, George de Fretes, Willy and His Giants,
The Crazy Rockers, Linda Hopkins, The Black Dynamites, Rock Of Ages, Eddy Christiani, Nat Gonella
Nokie Edwards, Edwin Rutten, Ben Poetiray en multi instrumentalist Sebastian.

 

Nu weet ik dat met name het werk van NOKIE EDWARDS, waar ik zelf als begeleidingsband mee heb gespeeld tijdens zijn tour in 2002 door Europa dat de opnamen van destijds NOOIT zijn gebeurd met toestemming van Nokie Zelf.

Ik zal even uit de doeken doen hoe het was gegaan en speer geen namen.

Het was 8 november en Nokies laatste optreden in Europa was Nederland, ik had met Hans van Haarlem de toenmalige baas van Rarity Records afgesproken dat ik mijn show, want ik ben degene die het mogelijk heeft gemaakt dat deze arties voor het eerst in Europa kwam, bij een van zijn evenementen zou integreren, ik had diverse reserveringen staan en ik zou dat gewoon uitbetaald krijgen, hij had er voordeel mee en ook ik, want dan zou ik geen locatie meer hoeven te zoeken.

Rarity Records had op deze 8e november een aantal in zijn stal verkerende groepen uitgenodigd voor een evenement en een van die bands, The Atlantics uit België zou daar een jubileum hebben of zo en DAAR had de platenbaas een video ploeg voor ingehuurd.

Wat blijkt? Hij liet gelijk onze show met Nokie mee opnemen, daar was Nokie het niet mee eens en waarschuwde dat hij daar tegen in actie zou komen mits er beloftes en afspraken gemaakt worden over de royalty’s en de artiest zou een kopie van de master krijgen voor de druk in Amerika zelf.

Van deze afspraak is niets terecht gekomen net zoals op de Dvd allerlei namen vermeld zijn en worden die NIETS maar dan ook NIETS met Nokies optreden te maken hebben gehad, het was MIJN werk en van niemand anders.

Nokie was furieus toen hij merkte dat hij door de platen baas van Rarity was belazerd en  vroeg mij om in actie te komen. Ik heb toen voor elkaar gekregen dat de man zijn eigen Dvd via mij kon verkopen in Amerika, het kostte hem niets anders dan de kopieerkosten. Dus kon hij zich er wel niet mee vinden maar omdat ik hem beloftes deed was de zaak VOORLOPIG gesust.

Wat blijkt nu? Sam Sam heeft Rarity records overgenomen nadat het label diverse keren zijn overname prijs drastisch moest verlagen vanwege gebrek aan belangstelling voor een habbekrats en verwerft daarbij de zogenaamde licenties.

Omdat SAM SAM zonder enige toestemming mijn fragmenten van you tube heeft laten verwijderen heb ik hem erop aangesproken, de man reageert niet dus heb ik via internet de dvd aangeboden voor een veel lagere prijs, Sam Sam komt met dreigementen.

Na enige speurwerk blijkt deze heer Ligtvoet duistere spelletjes met werk van anderen te spelen en zet doodleuk zijn naam onder het werk en dient dat in als zijnde zijn composities, producties etc., hopende op kassa rinkeltjes.

Zo heeft hij Andy Tielman in zijn harnas gekregen , Woody Brunnings van The Crazy Rockers, The Mustangs uit Finland, die nu de rechter hebben ingeschakeld omdat de man illegaal hun werk op de markt verkoopt en is hij in de clinch met gerenommeerde  personen in de Nederlandse muziekscene.

Ik zou hierbij willen verijzen naar het forum van Joop Moen:

 http://www.cliff-shadowsmeeting.nl/  waar men de hele affaire kan volgen.

Wat Andy zelf betreft kan ik mij nog herinneren dat ik in zijn band moest spelen in Utrecht in de veemarkthallen en dat Andy weigerde op te treden als de stand van SAM SAM Music niet uit de locatie verwijderd werd omdat die illegaal Andy’s werk verkoopt. Het gebeurde ook zo, de man ging eruit en Andy deed het optreden.

Met dit epistel wil ik iedere indorocker of indo band waarschuwen voor de praktijken van deze  figuur ligtvoet.

Kijk even naar wat hij verkoopt op zijn site en als je iets tegenkomt wat niet in orde is, neen met mij in contact, er zijn een aantal personen die nu stappen gaan ondernemen om hun rechten alsnog te realiseren, zelf heb ik hem verboden om de Dvd van Nokie Edwards waarin ik de hoofdrol speel te verkopen, de man doet net of hij niets hoort en weet, dus dat gaat richting rechter.

Het gaat niet om de dvd alszodanig maar wel om de manier van handelen van deze Ligtvoet, niet bij en met onze Indo’s zou ik zeggen, wij zijn in dit land al te vaak belazerd met onze vriendeli8jkheid en goedheid, NIET meer.

Laten wij als Indische gemeenschap ons niet voor de zoveelste keer onze zelfrespect wegnamen door een louche figuur die het niet zo nauw neemt met belangen en plichten van onze artiesten.

Nu maken wij een front en hierbij zou ik willen oproepen om allereerst te bezien wie er gedupeerd is, en vervolgens met z’n allen kijken wat wij kunnen doen en het kan ook niet anders, geen cd’s etc. meer bij deze zaak kopen.

In onze kring moet deze waarschuwing doorgegeven worden.

 

Albert van Prehn (ICM Moderator) 7 juni 2011

Weergaven: 179

Opmerking

Je moet lid zijn van ICM Indische Internetkrant & inschrijving traktaat Wassenaar om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ICM Indische Internetkrant & inschrijving traktaat Wassenaar

Reactie van ICM redactie op 8 Juni 2011 op 0.32

 

Albert, gewoon de Buma Stema inschakelen, dan bespaar jij een hoop kosten!

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

ook kan U hier inschrijven voor traktaat van Wassenaar. Donaties zijn van harte welkom
U bent € 50 verschuldigd als deelnemer ACTW66, en U heeft 1 jaar gratis een ICM Abonnement en toegang tot ons Video-kanaal, het  enige Indisch Kanaal !  

Steun ACTW66 ! 

Uw donatie  kan U storten op Rabo rekening NL41 RABO 03977255 07   ten name van F.Schwab / ICM Online onder vermelding van donatie Traktaat van Wassenaar.

ICM PRIVACYVERKLARING

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

ICM Project & Events, organiseert seminar  naar het boek "Overleven door het denken in projectstrategieen.

.

Advertenties

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2019   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden