De Indische zaak lijkt beter uit met premier Samson

10897241054?profile=originalDe Indische zaak lijkt beter uit met premier Samson

VVD, CDA en PVV negatief voor de Indische zaak, volgens onderzoek van het NICC, ICM en Indisch Platform.

NICC en Indisch Platform roepen op bewust te gaan stemmen a.s. woensdag.

Al 67 jaar lang sleept "De Indische Kwestie" voort onder diverse kabinetten. De ene na de andere regering schuift dit voor zich uit en weigert om een oplossing te vinden.
De Indische Kwestie moet echter tot een oplossing gebracht worden, in het belang van de gehele Indische Gemeenschap. Deze bestaat uit 1,6 miljoen leden.

Het mag niet langer bestaan, dat Indische Nederlanders, die tijdens de Japanse overheersing in de Tweede Wereldoorlog have en goed hebben verloren, dit nooit vergoed hebben gekregen. De Nederlanders uit het door Duitsland bezette Nederland hebben dit WEL gekregen. Tijdens de bezetting van Nederlands-Indië (1942 tot 1945) zijn salarissen en pensioenen niet uitbetaald en naderhand evenmin uitgekeerd. De Nederlanders hier in Nederland kregen dit WEL.

Schrikken van de VVD

Deze partij heeft zich voordat M.Rutte minister President werd altijd achter de Indische Kwestie opgesteld.
Met name Halbe Zijlstra maakte zich sterk voor het Tractaat van Wassenaar

Tijdens de kamerdebatten in deze regerings periode heeft deze partij zich echter negatief opgesteld over De Indische kwestie.

Mark Rutte is plotseling zijn Indische afkomst vergeten.

De Indische Gemeenschap is dan ook teleurgesteld in hem en de partij VVD.
De woordvoerder van deze partij in de Commissie van VWS,  Mevr.Helma Lodders heeft  geen enkele bijdrage geleverd in de oplossing van de Indische kwestie.

De Indische Gemeenschap moet zich nu maar uitspreken over deze houding van de VVD bij de nieuwe verkiezingen in september 2012.

CDA kruipt weg

De politieke partij CDA dreigt met dit CDA Programma de Nederlanders uit voormalig Nederlands Indië en hun nazaten (de Indische kiezer) opnieuw in de kou te laten staan.
Het CDA toont geen integriteit noch verantwoordelijkheid voor de Indische Gemeenschap


Via de oppositiepartijen werd afgelopen periode een poging gedaan om een motie in te dienen, die door Pia Dijkstra van D66 verwoord werd. Deze motie, waarin werd gevraagd om het instellen van een "Commissie van Wijze Mensen" werd na een hoofdelijke stemming in de nacht van 30 juni op 1 juli 2011 met 76 tegen 74 stemmen verworpen.
Tegen de motie waren beide regeringspartijen VVD en CDA, alsmede gedoogpartner PVV. Deze laatste had ook al in het vorige kabinet tegen de behandeling van de NIOD-rapporten gestemd. Zeer merkwaardig ook het stemgedrag van het CDA, die eerder wel voorstander was van behandeling van het Indisch Dossier.
De hamvraag blijft: in hoeverre de partijen die een kans maken om na de komende verkiezingen op 12 september 2012 een regering te vormen, hun houding ten opzichte van "De Indische Kwestie" laten blijken. Als kiezer kunnen we hierop invloed uitoefenen.
 

De Indische Kwestie en uw handtekening, dat kan op de 22 ste en 23 ste september a.s. op Pasar Malam Alkmaar, staat het Indisch Platform en ICM stands.

 

Uw handtekening is hard nodig voor een ieder die onder deze situatie heeft geleden.
Klik daarvoor op http://petities.nl/petitie/de-indische-kwestie

Uitleg
Het Indisch Platform (IP)) heeft het NIOD opdracht gegeven om alle feiten te onderzoek vanaf de oorlog, de bersiapperiode en de opvang in Nederland.
Het 'dure' onderzoek werd samengevat in de NIOD rapporten. Het IP wilde op basis van wetenschappelijke onderzoeken deze zaak op lossen.
In 2009 gaf Jan Peter Balkenende .... klik op 2012 Uitleg Indisch Platform voor het vervolg

 

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives