Blijkbaar is het in Nederland nog altijd de graai en afpak-methode als het om rechtmatige zaken gaat.

Blijkbaar is het in Nederland nog altijd de graai en afpak-methode als het om rechtmatige zaken gaat.

 

 

Zo, blijkt nog steeds, dat, er verschil wordt gemaakt in Joden die hier in Nederland als EUROPEAAN hebben geleden en mensen uit de voormalige kolonie waar zelfs ook de oorzaak ligt van het lijden na de tweede wereldoorlog vanwege de eigen uitbuiting zucht Wij die uit de Indische archipel komen gewoon als niets worden beschouwd en gewoon doodleuk als de jongos of baboe worden gezien. De inlander die geen rechten heeft en nooit is erkend als mens laat staan volwaardig burger.

 

Het doet mij verschrikkelijk kwaad worden en als ik niet een half bloed was geweest, geen kinderen hier had, en geen binding met dit land, was ik misschien wel net zoals de Ambonezen het verkeerde pad van recht halen koste wat kost gegaan. Echter, als innerlijke beschaafde indo, zal ik mij alleen maar boos maken en tegelijkertijd heb ik diep medelijden met een typisch Nederlands volkskarakter, namelijk, het zorgen voor jezelf zonder al te veel bekommering voor de anderen. Je ziet ook binnen onze Nederlandse maatschappij, dat er hoe langer hoe meer armen gaan ontstaan, er wordt gewoon keihard bezuinigd op juist die maatschappelijke elementen zoals, zorg, opleiding, ondersteuning van de zwakkeren in onze maatschappij die niets kunnen doen tegen het feit dat zij een handicap hebben, bijstandsmoedertjes met een gezin, de werkende klasse in een woord gevat.

 

Hoe tegenstrijdig is het als je ziet dat er nog steeds bank directeuren gesponsord worden door de overheid, wel in de vorm van een klucht, want het moet niet duidelijk zichtbaar worden.

Alweer zoveel miljarden bovenop de al uiterst veel vergende bezuinigingen die alleen de werkende man moet opbrengen en alles wat onder gemiddeld sociaal nivo leeft.

 

Ik ben geen voorstander van communisme maar als ik met mijn simpele obswerveringen deze wereld betracht waar in wij leven dan zou ik zeggen liever vandaag dan morgen, mits het ook niet zo is dat wij net als andere voorgaande regimes ook een top laag hebben die zich boven de gewone man opstelt.

 

Ons land moet dan wel bezuinigen, maar als ik het met mijn simpele waarnemingen zo aanschouw en een bezuiniging moet doorvoeren zou ik zeggen haal het voor een groot deel vandaan van diegenen die het kunnen missen en laat de ministers en bankdirecteuren alvast beginnen met een goed voorbeeld. Gooi projecten zoals meedoen aan allerlei buitenlandse missies weg, en besteedt dat geld om jouw kas op orde te brengen, liever een goede zorg binnenlands dan eentje in het buitenland wat geen zoden aan de dijk brengen dan alleen maar mislukkingen en geldsmijterij.

 

Er zijn meer noodlijdende factoren in ons land die het geld heel goed kunnen gebruiken zoals de zorgsector, de bejaardenzorg en langdurig ziekenzorg, die nu op springen staat vanwege personeel en geldgebrek en waar onze oudjes en zieken het gelag moeten betalen. Ik wil niet oud worden in deze maatschappij waar ik mijn zorg moet inkopen op mijn ouwe dag of als ik toevallig in een verzorgingshuis beland. Het is zo dat de zorg individueel ingekocht moet worden, dus als ik rijker ben dan mij mede mens kan ik vaker worden geholpen om op het toilet te zitten of gedoucht worden. Schrijnend en onmenselijk. Niet beschaaft en vergeten wordt dat een leven meer waard is dan het stomme geld.

 

Het wordt hoog tijd dat er gelijke normen gelden voor alle ouderen van dagen die in een bejaardenhuis komen te zitten en langdurig zieken die nooit meer beter worden.

Ik wil dan wel eens zien of onze minister nog steeds denkt aan bezuinigingen in de zorg, wedden dat het ineens verandert en het prioriteit heeft?

Wij leven in een geldmaatschappij, eigenlijk een hel op aarde waar de duivelse trawanten hun ego rol in hebben.

 

Deze hel hebben wij met ons allen geschapen, niemand is onschuldig ook ik niet.

Wij vinden het toch goed zo? Ik hoor wel enkele protesten, maar als het op stemgedrag aankomt zie je weer dat het instituut in stand wordt gehouden en laten wij ons weer een rad voor onze ogen draaien door op die loze beloften en mooie praatjes van politici in te gaan.

Het zij zo, verander de wereld en begin bij jezelf zou ik zeggen, en heb ik de moed om te beginnen? Nee, volmondig nee. Eerlijkheidhalf nee. Want ik kan gewoon niet meer anders, als ik anders wil, kan ik mijzelf in de grootste problemen brengen, de maatschappij accepteert geen zonderlingen, die laten ze vaak barsten, gewoon omdat die te druk is met het verzamelen en verdelen van macht en kapitaal.

En macht en kapitaal gaan hand in hand en alles wat daarbuiten valt, is om te negeren en mag zijn eigen weg zoeken als die maar niet lastig gaan worden.

Leve de mensheid en den duvel en zijn moer.

Albert van prehn (ICM moderator) 17 februari 2012.

 

Weergaven: 332

Opmerking

Je moet lid zijn van ICM Indische Internetkrant & inschrijving traktaat Wassenaar om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ICM Indische Internetkrant & inschrijving traktaat Wassenaar

Reactie van Hans van Schaik op 26 Februari 2012 op 1.21

Geraldine, ik heb op de creatieve site van Peggy gekeken en een aantal van je artistieke talenten gezien.

Je bent werkelijk een veelzijdig kunstenares, ongelofelijk mooi!

Inderdaad een leuke, lieve site van Peggy. Ik kende de site ook al, ik ben steeds bezig om passagierslijsten te zoeken en heb er - samen met anderen- al wat geplaatst, maar lijsten waar passagiers bij staan zijn heel moeilijk te vinden.

Lijsten met info over de boten zijn er genoeg, maar wij en velen die uit Indië/Indonesië met de boot (soms heen en weer) nar Nederland of elders gingen willen familie zoeken op de lijst met passagiers.......

Ik heb maar één passagierslijst gevonden waarbij mijn moeder met de kinderen zaten. Mijn vader ging apart, dat moest van zijn werkgever......

Reactie van Geraldine Bruckel - Lang op 26 Februari 2012 op 0.48

Dank je Hans, ja we zitten al op die web. mijn klasfoto staat er al op. Misschien zijn ze wel al de "pijp" uit. Misschien ook niet ik was niet de knapste in de klas zo'n beetje tegenovergestelde. Ik was alleen goed in tekenen en kreeg altijd 10nen of 9,8. En kreeg geloof ik daarom nog een diplomaatje van die school. Ze zeiden door het oog van een naald gekropen. hahaha Hier in Canada was ik 20 jaar nurse assistent, heb een pensioentje ervan.En ik ben nog veel aan het schilderen en prutsen met artwerk. Je kan het bekijken op Peggy Stein web. daar ben ik lid van.Het is een leuke webside met leuke indische mensen.

Reactie van Hans van Schaik op 25 Februari 2012 op 22.39

Geraldine, er is een website: schoolbank.nl (op dit moment uit de "lucht" wegens onderhoud.

Daar kan je lid van worden en je laten registreren op de scholen (in Nederland) en eventueel foto's en verhalen zetten, ook een verzoek naar iemand die je zoekt.

Je moet wel het lidmaatschap betelen (schoolbank plus), zo heb ik op een foto van iemand die ik ken op facebook die een foto van zijn klas gezet met de namen (voor zover hij die nog wist) erbij gezet.

Ik zocht foto's van een school in Batavia/Jakarta waar ik op gezeten heb.

Toen vond ik een verre neef (die ik uit het oog had verloren) weer terug en vroeg schoolbank.nl om een berichtje van mij naar die neef te sturen Natuurlijk deed ik mijn email adres erbij en zie: neef kreeg een mailtje met mijn berichtje en hij schreef mij terug.

Zo was het contact weer hersteld.

Jij zoekt mensen die op Nederlandse scholen hebben gezeten, nou daar is veel meer informatie over te vinden op de genoemde website, dus meer kans dat je misschien een klassenfoto vindt waar je zelf (of degenen die je zoekt) op staat. Gewoon proberen. Lidmaatschap geld betalen en zoeken maar........

Veel succes!

Reactie van Geraldine Bruckel - Lang op 25 Februari 2012 op 4.55

Leuk Hans, zou het best willen lezen, zo we zien het dan wel als je het allemaal schrijft over de belevenisen en gevoel over het leven die je hebt

Albert Prehn kan altijd zo goed schrijven over van alles en nog wat. Maar iedereen heeft zijn eigen gedachten over hetzelfde onderwerp en dat maakt het toch interessant ook.

Ik zoek naar mensen die met mij op de Neptunisschool in Scheveningen zaten in 1955/56. Als je iemand kent stuur die naar me ok? Wim zat op de Johan de Witt School in Den Haag in 1955/56.

Reactie van Hans van Schaik op 25 Februari 2012 op 1.12

Hi Geraldine,

Mijn overleden zuster in New Zealand leed aan kanker en heeft die periode gebruikt om haar eigen levensgeschiedenis te schrijven, maar verder niets over voorouders, blijkbaar wist ze dat ook niet. Ze is overleden nadat mijn ouders stierven dus zat zij met hetzelfde probleem als ik.

Wel kennis over mijn jeugd en verdere leven en maar een heel klein beetje over mijn voorouders.

Alleen mijn oma's heb ik goed gekend, mijn beiden opa's zijn vermoord door de jappen toen ik één jaar oud was en zij hebben mij ook niet als baby gezien omdat ze beiden in een jappenkamp zaten....

Jij het een veel beter uitgangspunt: een parenteel en een dagboekje van je schoonmoeder.

Dat geeft al heel veel informatie, die ik niet heb.

Op zich wel een goed idee om een beginnetje te maken over mijn eigen leven voor mijn anak's en cucu"s....

Reactie van Geraldine Bruckel - Lang op 25 Februari 2012 op 0.49

Hi Hans, je moet dan maar een soort geschiedenis voor hun schrijven, van wat je zo'n beetje weet over je achtergrond van je ouders en voorouders, zodat ze iets hebben, Want je kinderen net als jij en ik zullen er eens belang in stellen. Ik ben bezig met m'n schoonmoeders boekje wat te verbeteren, in het begin een korte indische geschiedenis, het boekje is ook vertaald in het engels over hoe het was van net voor het begin van Indie. Een beter voorwoord, daarna van toen ze jong was tot het einde van haar leven. Een "boeknr." zodat het in de winkels kan ook in Canada en US. Je moet wat achterlaten voor je annaks Hans,probeer te beginnen te schrijven.

Reactie van Hans van Schaik op 24 Februari 2012 op 23.50

Inderdaad Geraldine, als kind had ik weinig interesse voor mijn voorouders, hooguit als het ter sprake kwam, dan vroeg ik over wie ze het hadden. Natuurlijk kreeg ik in de 50er jaren het antwoord: die ken je niet, is al overleden. Punt uit.

Als kind vroeger hield je dan je mond. Mijn kleinkinderen zijn veel mondiger dan ik destijds. Ze vragen net zolang ik een antwoord waar ze tevreden mee zijn.

Je hebt ook volkomen gelijk: geen van mijn kinderen heeft interesse in hun voorouders. De enigen waar ze weleens iets over praten zijn mijn ouders -hun opa en oma- maar ja die hebben ze ook goed gekend.

De rest interesseert ze niet. Ik ben bang dat tegen de tijd dat ze zelf oud worden, ik er niet meer ben om hun het één en ander uit te leggen......

Toen ze tieners waren zijn mijn vrouw en ik met de kinders naar Indonesië geweest.

Het ouderlijke huis in Jakarta opgezocht en ik wilde ze wat meer laten zien: school, kerk, waar vriendjes woonden enzovoorts. Mijn vrouw had interesse, dus deed ik een route door de stad tegen de zin in van de kids: "Pa, gaan we morgen wel iets leuks doen?"  Ik bedoel maar.........

Reactie van Geraldine Bruckel - Lang op 24 Februari 2012 op 16.58

Hi Hans, dat is me het juist, als je jong bent dan kan je niet veel schelen over je voorouders, omdat je hormonen naar voren komen, en je wilt plezier en verliefd zijn, Dat is jammer genoeg met elke generatie zo. En vooral wij die uit ons geboorteland moesten gaan. Wij hebben een dubbelle slag gekregen met de oorlog erbij. Je probeerd geen medellijding op te wekken, en toch het minderwaardigheids complex overheersd je gevoelens. En wij van die tijd, hebben dit onder alle ellende moeten overheersen. Ik heb er na jaren ervoor te bidden, geen last meer van.Ik houd van mensen, maar ik ben ook glas hard, als er iets oneerlijk of als er curruptie is.

Een man mag beter zijn dan ik, alleen als hij mij als een equal partner respecteerd. Ik haat vrouwen onderdrukking, ik spit fire tegen ze.Daarom praat ik over mijn schoonmoeder, die voor een man onder het tapijt is gestopt.

Reactie van Hans van Schaik op 22 Februari 2012 op 0.52

Geraldine, dan heb jij geluk gehad dat er mensen zijn (geweest) die een parenteel hebben gemaakt.

In mijn familie (ook verre familieleden) was er niemand die de moeite nam om het één en ander op schrift te zetten. En niet te vergeten: veel van mijn familie is overleden tijdens de Japanse bezetting en in de Bersiap periode. Zo heb ik mijn beide opa's nooit gekend, één zelfs vermoord vlak na de overgave van Japan door de Japanse interneringsbewakers!

Van de Hollandse kant (dus van vaderskant) is iedereen in een jappenkamp geweest, van de Indische/Indonesische (moederskant) helemaal niemand, wel haar Hollandse vader, dat was degene die vermoord  werd NA de overgave!

Maar ja je kent het verschijnsel wel: familie die de Japanse bezetting en de Bersiap hebben meegemaakt waren zeer zwijgzaam. Hooguit een enkele keer hoorde ik er iets over en als ik vragen erover stelde was altijd het antwoord: dat was een verschrikkelijke tijd, daar wil ik niet over praten....

Het deed hun blijkbaar erg veel pijn.

Nu ben ik gewoon te laat !

Reactie van Geraldine Bruckel - Lang op 22 Februari 2012 op 0.38

Ja Hans inderdaad was ik vroeger ook niet geintraseerd en nu wel. En het is te laat om je ouders te vragen. Jij en ik en zovelen nog, zijn de ena levende indische mensen die geboren waren in Indonesia van die tijd. De nieuwe generatie indischen zijn in Nederland of ergens anders in de wereld geboren.

En die sultans in Indonesia hadden in die tijd zoveel vrouwen, ach we kunnen er nu maar om lachen toch? Van mij heb ik kunnen uitvinden uit een parenteel van onze familie en van een Indonesier die de naam kent.Ik heb door een indische webside een verre neef gevonden, die heeft een overgrootmoeder die een zus van mijn overgrootvader is.Small world.

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

ook kan U hier inschrijven voor traktaat van Wassenaar. Donaties zijn van harte welkom
U bent € 50 verschuldigd als deelnemer ACTW66, en U heeft 1 jaar gratis een ICM Abonnement en toegang tot ons Video-kanaal, het  enige Indisch Kanaal !  

Steun ACTW66 ! 

Uw donatie  kan U storten op Rabo rekening NL41 RABO 03977255 07   ten name van F.Schwab / ICM Online onder vermelding van donatie Traktaat van Wassenaar.

ICM PRIVACYVERKLARING

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

ICM Project & Events, organiseert seminar  naar het boek "Overleven door het denken in projectstrategieen.

.

Advertenties

==> NAAR SAM SAM MUSIC

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2019   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden