Als ik Baudet hoor spreken over homeopathisch verdunnen, dan ruik ik zijn broeiende bilsplee

Als ik Baudet hoor spreken over homeopathisch verdunnen, dan ruik ik zijn broeiende bilspleet

De auteur roept Thierry Baudet op voor één keer het Nederlandse identiteitskartel open te breken.Thierry Baudet Beeld anp

Het gaat de laatste tijd vaak over identiteit. U weet wel, die socio-culturele rollator waarachter mensen met te weinig persoonlijkheid overeind trachten te blijven. Toen ik nog een column in Trouw had, schreef ik eens dat het enige nut van een identiteit is dat je die kunt vervalsen. Verder kun je een identiteit beter kwijt dan rijk zijn, het zit alleen maar in de weg.

advertentie


Heere Heeresma jr. is schrijver en cineast.

Identiteit: een knellende omhelzing

Helaas ontsnap ikzelf ook niet aan de knellende omhelzing van een identiteit. Om te beginnen ben ik een Nederlander. Nou, tel uit je winst. Inwoner van een spatje vliegenpoep op de wereldkaart.

Daarnaast heb ik Indisch bloed; mijn moeder kwam uit de Gordel van Smaragd. Ik kwam er al jong achter dat die twee 'identiteiten' niet goed samengaan. Ik zal een jaar of 6, 7 zijn geweest toen ik met Nana, mijn Indische grootmoeder, op bezoek ging bij Nederlandse mensen.

U ziet, ik maak een onderscheid tussen Indische en Nederlandse mensen, hoewel Indische mensen evengoed Nederlanders zijn. Dat is wat identiteit doet.

Ik ging naar de wc om een plas te doen en zag dat er geen fles stond. 'Hebben jullie geen fles?' vroeg ik aan de vrouw des huizes. Ze keek me niet-begrijpend aan en mijn grootmoeder moest haar uitleggen dat Indische mensen een fles water op de wc hebben staan om na het doen van een grote boodschap de billen te wassen.

Nee, die hadden Nederlandse mensen niet. Ik was te goed opgevoed om niet een hartgrondig 'Gadverdamme!' uit te roepen, maar de walging op mijn gezicht sprak boekdelen.

De vrouw keek me ongemakkelijk aan. Ze besefte dat ze in de ogen van dat kind plotseling een vies varken was geworden. En misschien werd ze boos, net als de voorstanders van Zwarte Piet die van racisme worden beschuldigd.

Nederlanders: barbaren met ongewassen billen

De ontdekking dat Nederlanders geen fles op de wc hebben, betekende een cesuur in mijn leven. Ik begon in termen van 'wij' en 'zij' te denken. Ik had een Nederlands paspoort, maar voelde me geen Nederlander meer. Ik wilde niet langer geassocieerd worden met die barbaren met hun ongewassen billen.

Dit is altijd zo gebleven. Ik heb weinig contact met 'gewone' Nederlanders. Ik probeer ze ervan te overtuigen dat een fles veel hygiënischer is dan toiletpapier, maar hoewel ik evident gelijk heb, houden de meesten hardnekkig vast aan hun toiletpapier. Ook dat is een kwestie van identiteit.

De broeiende bilspleet van Thierry Baudet

Ik had mij in de loop der jaren bij die Nederlandse hardnekkigheid neergelegd, maar toen verscheen Thierry Baudet op het toneel. Baudet is voor het behoud van oude tradities en tegen nieuwe invloeden van buitenaf. Dus als hij consequent is, dan is hij ook voor het behoud van die armzalige rol toiletpapier en tegen een fles op de wc.

Als ik Baudet hoor spreken over homeopathisch verdunnen, over absolute heerschappij, over onze militairen in Uruzgan, over een Nexit, over het onderzoeken van alle dingen en het behouden van het goede, dan ruik ik zijn broeiende bilspleet. Ik zie de remsporen in zijn onderbroek. Terwijl je van zo'n intellectueel met een Frans klinkende naam toch zou verwachten dat hij thuis een bidet heeft.

Daarom roep ik de heer Baudet op voor één keer het Nederlandse identiteitskartel open te breken. Geachte heer Baudet, als u op uw eerstvolgende congres uw publiek een fles water voorhoudt en zegt: 'Dit is water. Daarmee kun je niet alleen homeopatisch verdunnen, maar ook je billen wassen', dan stem ik misschien wel op u.

Heere Heeresma jr. is schrijver en cineast.

Weergaven: 275

Opmerking

Je moet lid zijn van ICM Indische Internetkrant & inschrijving traktaat Wassenaar om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ICM Indische Internetkrant & inschrijving traktaat Wassenaar

ADVERTENTIE.

Bent U al abonnee ?  Wist U dat wij al 19 jaar bestaan?

Wordt voor 4 euro in de maand nog vandaag  abonnee van 

ICM de Indische Internetkrant.

ICM PRIVACYVERKLARING

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

ICM Project & Events, organiseert seminar  naar het boek "Overleven door het denken in projectstrategieen.

.

Schrijf U vandaag nog in 

Ook kunt het inschrijfformulier aanvragen info@icm-online.nl of direct via deze site inschrijven
U bent € 50 verschuldigd als deelnemer ACTW66, en U heeft 1 jaar gratis een ICM Abonnement en toegang tot ons Video-kanaal, het  enige Indisch Kanaal !  

Steun ACTW66 ! 

Uw donatie  kan U storten op Rabo rekening NL41 RABO 03977255 07   ten name van F.Schwab / ICM Online onder vermelding van donatie Traktaat van Wassenaar.

Advertenties

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2019   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden