Indonesian Horizons - Ledlicht-installatie op het Mali

Indonesian Horizons  - Ledlicht-installatie op het Mali.

In het kader van het streven: “Den Haag Culturele Hoofdstad van Europa 2018” heeft de performance en installatiekunstenaar Allard van Hoorn zijn project: “Indonesian Horizons” voorgesteld. Hij wil hierin de verbintenis tussen Den Haag en de Indische en Indonesische cultuur benadrukken en uitbeelden, die met name op het Haagse Malieveld jaarlijks zijn bevestiging heeft in de vorm van de Tong Tong Fair.

 

De voorgestelde lichtinstallatie is een voortdurend variërend licht-project, dat zich hoog aan de avondhemel boven het Malieveld, aan de lange kanten van een te bouwen “Skywalk” op 50 meter hoogte afspeelt. Hiermee refereert hij aan de eeuwenlange band die Den Haag met het voormalig Nederlands-Indië heeft gehad. En eigenlijk nog steeds heeft met het moderne Indonesië.

Als een en ander wordt gerealiseerd, dan ziet de kijker tegen de donkere avondlucht lange horizontale banen van led-licht, die voortdurend in kleur verschuiven en verglijden, van moment naar moment. Deze veranderingen ontstaan door projectie van foto’s van Indonesische landschappen, die onlangs door toeristen en eigen bewoners van Indonesië zijn gemaakt. De nog te realiseren Skywalk wordt hiermee een horizontaal bewegende lichtsculptuur die in prachtige kleuren het Indonesische landschap zichtbaar maakt in het donker van de avond.

Den Haag heeft als stad bij uitstek een rijk verleden en heden met de Indische en Indonesische gemeenschap, zoals de bezoekersaantallen op de jaarlijkse Tong Tong Fair en ook de Pasar Malam Indonesia laten zien. Het LED-lichtproject van Allard va Hoorn past daarom bijzonder goed op juist deze plek in Den Haag. Tevens geeft de Skywalk een prachtig uitzicht op de Archipel buurt, een wijk waarvan de straatnamen onlosmakelijk verbonden zijn met Indonesië.

Indien u een kleine indicatie wilt zien van wat LED-lichtprojectie van deze kunstenaar inhoudt, dan moet u eens gaan kijken naar zijn huidige project in Museum de Appel aan de Prins Hendrikkade 142 in Amsterdam, waar tot en met maart 2013 het trappenhuis zijn LED-projectie toont. Het is van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur te bewonderen.

Op de website van Allard van Hoorn   is meer informatie te vinden  van eerder werk van deze kunstenaar. http://www.allardvanhoorn.com/biography_sos.asp. Wie niet in de gelegenheid is om naar zijn project in de Appel in Amsterdam af te reizen, kan een diavoorstelling zien op: http://www.deappel.nl/exhibitions/e/788/s/ Een geavanceerde computer zoekt momenteel het internet af naar landschappelijke foto’s, gemaakt in Indonesië, scheidt daarna luchten van land en vertaalt deze in semi-transparante LED-composities. Deze worden later op de zijkanten van de Skywalk geprojecteerd in een continu draaiende database, die iedere zeven seconden een nieuwe projectie presenteert .

 

 

Met Dank aan NICC voor de bijdrage~!

 

Weergaven: 63

Opmerking

Je moet lid zijn van ICM Indische Internetkrant & inschrijving traktaat Wassenaar om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ICM Indische Internetkrant & inschrijving traktaat Wassenaar

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

ook kan U hier inschrijven voor traktaat van Wassenaar. Donaties zijn van harte welkom
U bent € 50 verschuldigd als deelnemer ACTW66, en U heeft 1 jaar gratis een ICM Abonnement en toegang tot ons Video-kanaal, het  enige Indisch Kanaal !  

Steun ACTW66 ! 

Uw donatie  kan U storten op Rabo rekening NL41 RABO 03977255 07   ten name van F.Schwab / ICM Online onder vermelding van donatie Traktaat van Wassenaar.

ICM PRIVACYVERKLARING

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

ICM Project & Events, organiseert seminar  naar het boek "Overleven door het denken in projectstrategieen.

.

Advertenties

==> NAAR SAM SAM MUSIC

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2019   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden