21 & 22 april 2012 – ‘Multi Cultureel Festival’ in Baarn

21 & 22 april 2012 – ‘Multi Cultureel Festival’ in Baarn

2de editie m.b.t. de Herdenking voor  Repatrianten- en Immigranten

 

 

Op 21 & 22 april 2012 zal de 2de editie plaatsvinden in de vorm van een Multi Cultureel Festival als Herdenking aan de 1ste generatie Repatrianten & Immigranten.

Het evenement wordt opgedragen aan onze voorouders, die in de 50-er jaren in groten getale vanuit Zuidoost Azië naar Europa, maar voornamelijk Nederland moesten vertrekken. Het was voor dit kleine Nederland een ware invasie van 300.000 mensen, die allen verspreid over het hele land in opvangcentra werden geplaatst.

 

In het 1ste weekend van mei 2010 werd voor het eerst in onze Historie, deze   Herdenking gehouden in Raamsdonksveer (N.B.). Het was een groot succes en velen die niet gereserveerd hadden, waren tevergeefs gekomen omdat op beide dagen de zalen vol zaten en men om veiligheidsredenen niet meer toegelaten kon worden.

Er waren meer dan 2000 bezoekers naar de Herdenking toe geweest en velen hadden hun vrienden na meer dan 60 jaar eindelijk weer ‘gevonden’.

Het was werkelijk ontroerend te mogen meemaken hoeveel behoefte men nog steeds heeft om over ‘ons vertrek’- en vervolgens ‘de aankomst’ te praten.

Het thema van de Herdenking maakt dat deze bijeenkomst ‘anders’ is dan velen in het algemeen vermoeden, n.l. “een uit de hand gelopen” Kumpulan. Er werd door alle medewerkers inclusief de artiesten, moeite gedaan om ‘extra aandacht- en waardering’ te geven aan de 1ste generatie, die er veelal niet meer zijn.

 

Wouter Pieplenbosch las een prachtig gedicht voor uit zijn boek ‘Indische Emoties’ en ook de diverse muziekformaties namen de moeite om hun 1ste liedjes op te dragen aan onze dappere voorouders met gepaste teksten uit hun repertoire.

Ook op 21 & 22 april a.s. zal Wouter Pieplenbosch een mooi gedichtje voorlezen en de diverse muzikanten wederom hun 1ste liedje opdragen aan hen die ons reeds zijn voorgegaan. Wij gedenken dan beslist ook onze 3 muziekvrienden (gestorven binnen een jaar na het evenement) die hadden meegeholpen om van het 1ste weekend in mei 2010 een succes te maken en in deze volgorde zijn gestorven: Simon Titaley, Oscar Rexhäuser en Dolf de Vries. Drie geweldige artiesten die hun sporen in de muziek reeds jaren hadden verdiend en het publiek trakteerden op de voor hun bekende wijze- en ‘eigen sound’. Simon was stagemanager, maar had ook een paar liedjes gezongen ondersteund door verschillende artiesten ook uit de 60-er jaren, die samen een band met Oscar en Dolf vormden. Oscar was op beide dagen muzikaal leider en was als ‘The Godfather of the Musicians’ ook katalysator tussen de diverse artiesten.

 

In april a.s. zal Woody Brünings het ‘werk’ van Oscar voortzetten en Jules Rademakers als stagemanager het ‘werk’ van Simon. Wij allen zullen Simon, Oscar en Dolf missen en gedenken, maar zij zullen ongetwijfeld ‘bij ons’ zijn en ons bijstaan.

 

Een aantal bekende muzikanten die eind 50- begin 60-er jaren reeds in binnen- en buitenland optraden, zullen het evenement afsluiten en ook hun muzikale vrienden die niet meer onder ons zijn, hiermee herdenken.

Verder zullen er uiteraard diverse Food- en Nonfoodstands aanwezig zijn met hun specialiteiten. Aan shows op beide dagen is ook gedacht, bijvoorbeeld de show van een Oriëntaalse dans op 21 april en Pencak-Silat op de 22ste.

 

 

Achtergrond gedachte bij het organiseren van deze evenementen is, dat een groot deel van de netto opbrengst wordt geschonken t.b.v. 2 goede doelen:

 

  1. Voor de ouderen:

Een Klooster in Sukabumi (West-Java / Indonesië) die men aan het renoveren is, om er vervolgens een Verzorgingshuis voor minderbedeelde, kansarme ernstig zieke, ouderen in de leeftijd van 75 jaar en ouder op te kunnen vangen en verzorgen. Nonnen die nog in het Klooster (St. Franciscus van Assisi) verblijven, verzorgen met liefde dag- en nacht ‘hun inwoners’. Er is nog zoveel nodig om het tot een ‘bewoonbaar’ Verzorgingshuis te maken, o.a.: noodzakelijke sanitaire voorzieningen, nog 3 kamers voor terminale zieken (wij hebben er nu 1 kamer), een mortuarium, maar vooral medische ondersteuning in de vorm van meer artsenbezoek, de renovatie- en ‘wederopbouw’ van verwaarloosde-, verpauperde, dus levensgevaarlijke ruimtes om de ‘inwoners’ een veilig onderkomen te kunnen geven.

 

  1. Voor de jeugd:

 

  1. Kinderen die buiten hun schuld in tehuizen verblijven omdat hun ouders uit de ouderlijke macht zijn ontheven, omdat men criminelen-, verslaafden zijn of de kinderen hebben misbruikt- en/of mishandeld. Deze getraumatiseerde kinderen worden missen de ‘warmte’ van een gezinssituatie, blijven veelal totdat zij volwassen zijn in tehuizen en worden soms van hun broers- en zusters ‘gescheiden’ doordat men in verschillende tehuizen zijn ondergebracht. Voor deze kinderen (per leeftijdsgroep) een ‘korte kerstvakantie’ organiseren met ondersteuning van deskundige begeleiders. Voor stagiaires in deze hulpverlening, ook een buitengewone kans om in de praktijk hun ervaringen te kunnen opdoen.

 

b.  Speciale kinderen die ‘extra aandacht’ verdienen in hun onderwijs-,

en/of opvang. Vooral nu men in de ‘Zorg’ minder financiële ondersteuning geeft voor deze ook belangrijke, speciale groep in onze samenleving en het begeleiden/ondersteunen van hun ouders en/of verzorgers. Hierin de ouders/verzorgers een beetje ‘rust’ gunnen d.m.v. een korte vakantie te organiseren voor de jeugd, onder begeleiding van deskundigen. Dit is niet alleen voor de jeugd erg plezierig- en leerzaam (zoals schoolvakanties), maar ook leerzaam voor therapeutische stagiaires die in deze hulpverlening hun examens moeten afleggen.

 

Tenslotte is het plan om in 2012 eerst het Verzorgingshuis te ondersteunen en het volgend jaar deze ‘speciale kinderen’. Hoe kunt u ons helpen deze plannen te verwezenlijken? Reserveer en wees welkom op deze 2de editie v.d. Herdenking.

Uw bijdrage als deelnemer is de ondersteuning die wij nodig hebben voor deze beide doelgroepen.

 

Wij danken u voor uw tijd en hopen op uw komst.

 

Met vriendelijke groet,                        Voor informatie: www.sinarprojects.com

i.o. ‘Sinar Projects’                              of e-mail: sinar.projects@gmail.com

Maureen ten Hoorn                             Tel. 035-544 7874 of Mob. 06-1668 8098

 

 

 

 

 

Weergaven: 467

Opmerking

Je moet lid zijn van ICM Indische Internetkrant & inschrijving traktaat Wassenaar om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ICM Indische Internetkrant & inschrijving traktaat Wassenaar

Reactie van ICM redactie op 13 April 2012 op 10.06

13/4 -202

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

ook kan U hier inschrijven voor traktaat van Wassenaar. Donaties zijn van harte welkom
U bent € 50 verschuldigd als deelnemer ACTW66, en U heeft 1 jaar gratis een ICM Abonnement en toegang tot ons Video-kanaal, het  enige Indisch Kanaal !  

Steun ACTW66 ! 

Uw donatie  kan U storten op Rabo rekening NL41 RABO 03977255 07   ten name van F.Schwab / ICM Online onder vermelding van donatie Traktaat van Wassenaar.

ICM PRIVACYVERKLARING

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

ICM Project & Events, organiseert seminar  naar het boek "Overleven door het denken in projectstrategieen.

.

Advertenties

==> NAAR SAM SAM MUSIC

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2019   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden