Paul Stook
 • Man
 • Zaandam. Noord Holland
 • Nederland
Delen op Facebook Delen
 • Blogteksten
 • Discussies (6)
 • Gebeurtenissen
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's

De vrienden van Paul Stook

 • Peter Siccama

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Paul Stook heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Paul Stook

Recente activiteiten

F.Schwab (ICM Editor) heeft een reactie achtergelaten voor Paul Stook
"Geachte , NING Netwerk informeerde dat U zich  als volgt op ICM als abonnee hebt ingeschreven op de site www.icm-online.nl   met   Gebruiker van de account p.stook@telfort.nl…"
16 Okt 2013
Paul Stook en Peter Siccama zijn nu bevriend
30 Okt 2011
Paul Stook heeft gereageerd op discussie Brieven-campagne aan de Staatssecretaris van VWS van F.Schwab (ICM Editor)
"Ik heb de brief aan de staatssecretaris van VWS  mevrouw Pia Dijkstra gisteren 27/10 verstuurd en een kopie aan het IP. Ben reuze benieuwd hoe deze mevrouw reageert of zal reageren? De hoop dat ze op deze brieven positief zal reageren is gezien…"
29 Okt 2011
F.Schwab (ICM Editor) heeft een reactie achtergelaten voor Paul Stook
"MB 17-10-2011 Paul trima kasih!"
29 Okt 2011
ICM redactie heeft een reactie achtergelaten voor Paul Stook
"Mutatie 15/9-2010 ontvangen € 12 euro voor periode  juli 2010 - julie 2011. Houdt U rekening dat ab. per juli is verhoogd naar € 24. U dient dan nog €12 te voldoen aanstaande juli voor 2011/2012   ICM Administratie"
8 Apr 2011
ICM redactie heeft een reactie achtergelaten voor Paul Stook
"  Mutatie 21-03-2011  /  P004398754  € 12,-"
8 Apr 2011
ICM redactie heeft een reactie achtergelaten voor Paul Stook
"Paul, weer een tijd geleden; druk bezig met werving standhouder voor onze pasar malam Dronten op 17, 18 en 19 juni. dus alvast noteren in de agenda, en veel mensen mee nemen!  "
31 Mrt 2011
ICM redactie heeft een reactie achtergelaten voor Paul Stook
"  Paul, was lekker gezellig op de pasar malam!  "
20 Mrt 2011
Paul Stook heeft gereageerd op discussie Uit ICM Archief - Beter berooid door DSB Bank dan beroofd door vadertje Drees. van F.Schwab (ICM Editor)
"Een beetje langere reactie over : WAAROM iNDO`S IN HET INDOWERELDJE NIETS VOORELKAAR KRIJGEN!! !e. Als je een Indo vraagt: hoe en waarom er bv.een Indoclub moet  of zal opgericht worden dan zijn de antwoorden meestal:IK DENK, IK WIL,…"
11 Mrt 2011
Paul Stook heeft gereageerd op discussie Uit ICM Archief - Beter berooid door DSB Bank dan beroofd door vadertje Drees. van F.Schwab (ICM Editor)
"De ombuiging is nu te zien(citaat) Het verschil tussen het oude en het Nieuwe Indische Platform, nu strijden er meerdereBungs mee en andere generaties doen ook mee!Vraag: In hoeverre hebben wij Indo`s onze kinderen voorgelicht wat betreft het…"
9 Mrt 2011
Paul Stook heeft een reactie achtergelaten voor ICM Administratie
" Sinds 18-02-2011 is mijn emailadres veranderd! OUD EMAILADRES. p.stook@kpnplanet.nl (PASSÈ)   NIEUW  EMAILADRES. p.stook@telfort.nl Heb t/m heden nog geen krant ontvangen."
8 Mrt 2011
F.Schwab (ICM Editor) heeft een reactie achtergelaten voor Paul Stook
"Mocht U het abonnementsgeld  voor 2011  nog niet te hebben voldaan dit kunt U storten op Raborekening 3977.25.507 ten name van F.Schwab / ICM. Onder vermelding van:ICM-NING 2010, naam adres, en uw email   Anders moet U dit bericht als…"
9 Feb 2011
Paul Stook heeft gereageerd op discussie Waarom Indo’s in het Indo wereldje niets voor elkaar krijgen, van F.Schwab (ICM Editor)
"U zegt het al, onze ouders spraken nooit over wij Indo`s, het lijkt wel of er een taboe rust op het woord INDO. Wat vele Indo`s niet beseffen of niet willen beseffen is: dat wij INDO`S in feite etnisch gezien Indonesiers zijn, want wij zijn…"
26 Jan 2011
Paul Stook heeft gereageerd op discussie Waarom Indo’s in het Indo wereldje niets voor elkaar krijgen, van F.Schwab (ICM Editor)
"Het antwoord hierop is simpel terug te vinden bij de bron, of het begin in het voormalige ned:Indie, verdeel en heers zeiden de overheersers (totoks).Voorbeeld1: societeit De Harmonie te Batavia of de Officiers Mess. Officiersmess: Vanaf…"
26 Jan 2011
Paul Stook heeft een reactie achtergelaten voor Paul Stook
"Alle sobats bedankt voor jullie geslamet met mijn verjaardag op 14 februarih Paul Stook."
16 Feb 2010
cornelia stuyver heeft een reactie achtergelaten voor Paul Stook
"WELKOM PAUL, HIER BIJ ICMONLINE, EN OOK GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG. GA LEZEN, LUISTEREN. OP HET FORUM KAN JE MET ELKAAR WAT SCHRIJVEN,MISSCHIEN ZIE JE NOG VRIENDEN. BLOG EN VIDEO ZIJN ALLEEN VOOR DE REDAKTIE. GROET CORNELIA"
14 Feb 2010

Prikbord (9 commentaren)

Je moet lid zijn van ICM Online - Toegang tot de Indische wereld (Akses kepada Dunia) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ICM Online - Toegang tot de Indische wereld (Akses kepada Dunia)

Op 2 December 2011 om 13.36 zei ICM redactie...

MB - 31/10-2011

Op 26 September 2011 om 13.14 zei ICM redactie...

NOTA

#127.461

Op 20 Maart 2011 om 10.54 zei ICM redactie...

 

Paul, was lekker gezellig op de pasar malam!

 

Op 9 Februari 2011 om 23.08 zei F.Schwab (ICM Editor)...

Mocht U het abonnementsgeld  voor 2011  nog niet te hebben voldaan dit kunt U storten op Raborekening 3977.25.507 ten name van F.Schwab / ICM.


Onder vermelding van:
ICM-NING 2010, naam adres, en uw email

 

Anders moet U dit bericht als niet verzonden beschouwen.

 

Bijvoorbaat dank!

 

Op 16 Februari 2010 om 12.04 zei Paul Stook...
Alle sobats bedankt voor jullie geslamet met mijn verjaardag op 14 februarih
Paul Stook.
Op 14 Februari 2010 om 17.51 zei cornelia stuyver...
WELKOM PAUL,
HIER BIJ ICMONLINE,
EN OOK GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG.
GA LEZEN, LUISTEREN.
OP HET FORUM KAN JE MET ELKAAR WAT SCHRIJVEN,MISSCHIEN ZIE JE NOG VRIENDEN.
BLOG EN VIDEO ZIJN ALLEEN VOOR DE REDAKTIE.
GROET CORNELIA
Op 14 Februari 2010 om 11.00 zei Paul Stook...
Hartelijk bedankt voor je felicitaties, het zal wel lukken de 14e met familie en kleinkindern
Op 6 Februari 2010 om 15.38 zei Paul Stook...
Dit is inderdaad een vakantiefoto opgenomen bij de Grand Canyon Arizona USA november 2008.
Op 6 Februari 2010 om 15.31 zei Ben Vink...

Paul Stook
Man
Zaandam. Noord Holland
Nederland

Welkom, veel kijk, lees, luister en schrijf plezier toegewenst.
Is dit een vakantie foto.?
Als jij wil kan jij over jouw vakantie schrijven.

Zaterdag 6 februari 2010.
Prettige weekend,
Ben Vink.
 
 
 

Info

F.Schwab (ICM Editor) heeft dit Ning-netwerk opgericht.

ADVERTENTIE.

Lees onze algemene voorwaarden   -- > H  I  E  R

U bent hier Abonnement / contributie van € 4 per  maand verschuldigd . ICM kent een  periode  van 6 of 12 maanden; datum van registratie geldt als ingansdatum van het abonnement

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen hier !

 

HIER STAAN WIJ DAN MET ICM OF AANBIEDING ICM JAARBOEK DE KOMENDE TIJD!

  

 

 

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>>

 

http://www.inog.nu/

http://www.salamterakhir.nl/

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/


Yudhoyono komt alsnog

Nederland rolt nu opnieuw de rode loper uit in verband met de nucleaire top in Den Haag, in maart. Volgens premier Rutte heeft Yudhoyono toegezegd. Van een staatsbezoek, met officieel ontvangst door koning Willem-Alexander, is evenwel geen sprake. Die eer valt waarschijnlijk de opvolger van de Indonesische president ten deel. Lees veder https://telegraaf-i.telegraaf.nl/telegraaf/_main_/2013/11/21/001/index.html 

Premier Mark Rutte heeft woensdag in de Indonesische hoofdstad Jakarta een gesprek gehad met de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono. De twee spraken onder meer over de hechte diplomatieke en economische betrekkingen tussen de twee landen en over de verdere invulling daarvan. Rutte kwam dinsdagavond samen met minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) aan voor een driedaags bezoek aan Indonesië. In hun kielzog reist de grootste Nederlandse handelsmissie ooit mee, met 100 Nederlandse bedrijven, 15 topmensen van bedrijven en werkgeversvoorman Bernard Wientjes. Belangrijk land in Azië Net als China, waar Rutte vorige week nog president Xi Jinping ontmoette, is Indonesië een belangrijk land in Azië. Het heeft bijna 250 miljoen inwoners en de economie groeit bovendien jaarlijks met meer dan 5 procent. Nederland is al de tweede handelspartner van Indonesië binnen de EU. De wederzijdse handel tussen de twee landen bedroeg in 2012 ongeveer 3,5 miljard euro. Nederland en Indonesië willen de banden nog steviger aan halen. Rutte en Yudhoyono stelden een gezamenlijke verklaring vast voor de verdere versterking van de relaties op onder meer het terrein van politiek, handel, mensenrechten en defensie. De premier kondigde aan dat hij over anderhalf jaar opnieuw met een uitgebreide handelsmissie naar Indonesië komt. Rutte en Yudhoyono spraken ook over de nucleaire top die volgend jaar maart in Nederland wordt gehouden. Yudhoyono zegde toe te zullen komen. Visproductie kleine vissers Staatssecretaris Dijksma sprak woensdag met de Indonesische minister van Visserij af samen 9 miljoen euro bij te dragen om de visproductie voor Indonesische, kleine vissers te vergroten en te verduurzamen. Zo'n 30 procent van de visvangst in de archipel gaat nu verloren door onvoldoende kennis van onder meer behandeling van vis, opslag en distributie. Een hogere productie en minder verlies van vis moet meer voedselzekerheid creëren en de problemen voor 30 miljoen ondervoede Indonesiërs verlichten. Koloniaal verleden niet onderwerp van gesprek Over het koloniaal verleden is tussen Rutte en Yudhoyono niet meer gesproken. Volgens Ruttes woordvoerder is daar met het bezoek aan Indonesië van toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot in 2005 een streep onder gezet. Daarnaast heeft Nederland onlangs nog regelingen getroffen met weduwen van mannen die in de jaren veertig door het Nederlands-Indisch leger standrechtelijk zijn geëxecuteerd. Volgens de woordvoerder van Rutte geldt voor zowel de premier als voor Yudhoyono dat het verleden is afgesloten en de blik op de toekomst is gericht. Het bezoek van Rutte, Ploumen, Dijksma en de Nederlandse bedrijven aan Indonesië duurt nog tot en met vrijdag. Minister-president Mark Rutte wordt ontvangen door de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono (Foto ANP). ANP-25504317 Minister-president Mark Rutte slaat op een gong in het Erasmus Huis (Foto ANP). ANP-25502745 Mark Rutte aan het woord in het Erasmus Huis (Foto ANP). ANP-25502759 Minister-president Mark Rutte bekijkt een schilderij van Rudolf Bonnet op een tentoonstelling van moderne Balinese kunst (Foto ANP). ANP-25502765 Foto's van premier Mark Rutte en zijn Indonesische ambtgenoot Susilo Bambang Yudhoyono in het straatbeeld van Jakarta (Foto ANP). ANP-25492873

Minister-president Mark Rutte wordt ontvangen door de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono. Foto ANP

Rutte op bezoek in Indonesië om banden aan te halen

Bron ANP. Doorgaan

WIENTJES: OPGEHEVEN VINGER KOST LAND GELD ’Nederland moet toontje lager zingen’  JAKARTA, vrijdag Lees verder op …

Doorgaan

========================Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

Slotaflevering André op aarde - Jakarta en Bali NED. 3, 20.25 UUR 

Doorgaan 


Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert

Een maanachtig zonnetje schuilt achter zilveren wolken wanneer ik voorzichtig met toegeknepen ogen door de gordijnen kijk.  Doorgaan 

Elly Hauwert - Haar boek "door de ogen van het kind". Door ICM redactie… Doorgaan

Knipseltje. uit boek: Door de ogen van het kind Elly Hauwert  Doorgaan

APEC top (Asia-Pacific Economisch Conference) gehouden op Bali kost miljarden - groot financieel debacle !   


• De Russische president Poetin en president Xi Jinping van China tijdens de APEC in Indonesië. FOTO: REUTERS

Doorgaan

Vrees voor meer intolerantie   Doorgaan

 

Op Facebook - De balans van de BV - Nederland toch niet om  te somberen! Doorgaan

Onthulling  Standbeeld  “De Indische Tantes”  Doorgaan

De Indische Nederlanders – Een vergeten Volk 

(c) Bron MM onze correspondent in Soerabaja.  Mark Rutte is onze eerste Indische premier, zo mag je hem wel classificeren. Ik heb ooit eens gelezen dat hij het enige Rutte gezinslid is dat geboren werd op Nederlandse bodem.

In de wereldgeschiedenis neemt de…  Doorgaan

Doorgaan 

Indisch woonproject op komst in Den Haag  De Stichting “Haags Indisch Thuis” (HiT) i.o. heeft met de Scheveningse Ontwikkelingsmaatschappij overeen-stemming bereikt om een nieuw te bouwen appartementencomplex in Scheveningen exclusief aan de Indisch gerelateerde doelgroep…

Doorgaan 

 Op 2 augustus 1858,… Doorgaan 

 

Besproken door Pjotr.X.  Siccama – deel  10  

In deel 8 had ik de gebeurtenissen van Hiroshima en Nagasaki besproken. In dit deel gaat het om de herdenking zelf. Kousbroek had die 20 jaar geleden bijgewoond en schrijft

Doorgaan   

.de Gurka's

Langzaam kroop het bericht van onze bevrijding over Java. Wij zaten toen in Ambarawa kamp 9 of 11, een gewezen meisjesschool van de nonnen met op het plein voor het kamp…

Doorgaan 

Pasar Malam Selamat

 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan 

Taihuttu maakt film over politionele acties Doorgaan .

Recept van de maand Gule bengala daging

Een heerlijk Indisch stoofpotje.

Ingrediënten:   

 Lees verder RECEPTEN

  

 

http://www.salamterakhir.nl/

 

 

www.prepaidunion.com

 

© 2015   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden