10.30- 10 augustus 2013 : UW ICM WEBMASTER . selamat siang!

10:30 - 10 augustus - UW ICM WEBMASTER . selamat pagi

ICM sobats, Selamat  pagi,

Dit keer weer meer over MIJN PAGINA die toegang biedt middels uw email plus wachtwoord. 

De ochtend begint met een deken over ons heen, bewolkt. Zijn wel aangename temperaturen om lekker in de tuin te brunchen of op het balkon!  De weergoden voorspelden dat het mooie weer in de middag begint en morgen gaat het verder. Heeft U ICM op I-Phone al geprobeerd of ICM nieuwtjes van Uw I-Phone  af gelezen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen doe het alleen op WIFI - verbinding..

Velen hebben deze week een nota op hun email ontvangen.

Ik heb van ICM-administratie het verzoek gekregen om het abonnement-bestand na te lopen, en kwam tot de conclusie dat velen nooit naar hun MIJN PAGINA gaan. Daarbij geholpen omdat ICM website publiekelijk toegankelijk is. Betekent dat bezoekers, abonnees en lezers niet hoeven aan te melden met hun email en wachtwoord. Ferry heeft voor deze keuze gekozen.

Als doorgewinterde webmaster had ik nimmer voor deze optie gekozen.

ICM site kan namelijk ook op "Besloten" worden gezet of half besloten. Met deze setting hebben alleen betaalde lezers toegang tot ICM. Zo doen wij het op Hollandse websites want daar wordt rekening gehouden met de centjes.  

Ik heb Ferry gevraagd of ik de website www.icm-online.nl  een week lang op proef op "besloten" te mogen zetten om te kijken in eerste instantie of Uw toegang heeft met Uw huidige email met bijhorende wachtwoord. Het kan zijn dat velen zelfs hun wachtwoord zijn vergeten, en zeg er gelijk bij hier kunnen wij U niet helpen. U zult dat NING om hulp moeten vragen, is namelijk onze provider.

Wel kunnen wij een nieuw account aanmaken.

 

Goede mensen, dat was het weer, nu tot de orde van de dag ...............

MIJN PAGINA op ICM kan U als eigenaar helemaal aanpassen naar uw eisen en wensen.

Dus let nu goed op!

 

De structuur en procedure op ICM is als volgt;

Als U als abonnee bent toegelaten maakt het ICM systeem (NING) wordt ruimte gereserveerd voor Uw MIJN PAGINA en er wordt een standaard pagina aangemaakt voor Tekstvakken (boxen of blokken) voor;

 1. Mijn Blog
 2. Mijn Prikbord
 3. Mijn Discussie
 4. Mijn Foto
 5. Mijn Video
 6. Mijn muziek
 7. Tekstvakken Maken van eigen pagina's

Als U de indeling wilt wijzigen dan zijn slechts enkele simpele handelingen hiervoor nodig door het tekstvak ter verplaatsen over het andere tekstvak (slepen).

 

 1. U gaat met uw muis bij tekst bijvoorbeeld "Mijn Blog" staan en U ziet dat Uw muis wijzigt in een soort kruis, en aan de linkerzijde verschijnt ook een dergelijk teken.
 2. U drukt de linkerkant van uw muis in; bij laptops Uw linkerzijde van het plateau, en u ziet dat het testvak wordt omringd met "------"
 3. U houdt linkerkant van uw muis of plateau ingedrukt, en U sleept het omcirkelde testvak naar boven of beneden op de gewenste locatie en u laat het drukken los.
 4. U ziet dat tekstvak nu van plaats is verhuisd naar de nieuwe plaats van uw pagina.

Zo herhaalt u deze handelingen voor de andere tekstvakken die U wilt laten verhuizen op MIJN PAGINA.  

Wilt U weer terug naar de Outlook / lay-out van uw oorspronkelijke MIJN PAGINA;

Dit doet U alsvolgt:

 1. U gaat naar Instelling op de boven - rechts van MIJN Pagina, deze klikt u aan.
 2. U selecteert/kiest voor MIJN Pagina
 3. U klikt bij Vormgeving "Opnieuw instellen" aan, en alles wordt weer gereset.

Ja, ik ben benieuwd of U dit allemaal is gelukt. 

Volgende keer inloggen van een account uit Facebook, Google en Yahoo!

 

Uw webmaster

Jan de Keten

10:25 - 10 augustus 2013.

 

 

Weergaven: 125

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

13:45  -  10 juli 2013 - UW  ICM WEBMASTER 

ICM sobats, Selamat  siang, dit keer MIJN PAGINA op ICM de lay-out wijzigen.

gisteren heb ik een hari libur (vrije dag) genomen, moet kunnen Ferry is al een poos off line zoals hij het pleegt te noemen . Uiteraard richting de zee zo naar Scheveningen. Ik ga meestal naar mijn favoriete muziek/eet gelegenheid "Big Bell' , uiteraard ook voor de muziek. Dat maak je blij de zon, de zee, de zeewind en dan muziek met een lekker drankje en snacks erbij.

 

De band speelde pas om 20.00 uur. 

Ik haalde mijn I-phone te voorschijn om te zien of ik mails of sms-jes binnen had gekregen. Ja, van Ferry die is weer in het land kennelijk. Was verbaasd te zien dat de site gewijzigd was, en mede omdat hij veel mails ontving met complimenten,  hoe mooi ICM hoofdpagina wel is.

Tegelijk gaf mijn I-Phone  aan dat er een goede WIFI ontvangst was met uitstekende signaal sterkte. Ja , ik kan het niet zo vaak genoeg  zeggen als je filmpjes kijkt  zorg dat je op een WIFI – verbinding zit.  Het kost je giga-bytes en via je provider zijn dit wel kostbare giga-bytes .

Dus surfde ik uiteraard gelijk naar ICM Onlin, en tegelijk ging de muziek hard aan en toevallig ook nog van "Andy Tielman". Twee Indische dames en een man die tegen over mij zaten keken mij aan en ook de man met een verbazing op hun gezicht, en begonnen te glimmen. "Ja, ons boegbeeld Andy" zei de Indo-man. "Zeker op YouTube" vervolgde man: "Nee op ICM Online", zei ik met trots! "Wel van gehoord". Ik legde mijn I-Phone over dwars op tafel zo dat ze het nog beter konden zien; "Wat een prachtig beeld en mooi geluid" zei de vrouw.  De man pakte gelijk zijn I-Phone surfde gelijk naar  WWW.ICM-ONINE.NL  en begon te lachen (zijn allen gelijk abonnees geworden).

 

Vervolgens  ging ik naar MIJN PAGINA op ICM  en zag dat ik 7 berichten had in mijn ICM BERICHTEN MAP.

Allen wilden hun MIJN PAGINA op ICM veranderen naar een Look like van Webpagina zoals o.a van MIJN PAGINA VAN JUMBO. 

 

Goed mensen dat was het weer,  nu tot de orde van de dag.

MIJN PAGINA op ICM kan U als eigenaar helemaal aanpassen naar uw eisen en wensen.

Dus let nu goed op!

 

De structuur en procedure op ICM is als volgt;

Als U als abonnee bent toegelaten maakt het ICM systeem (NING) wordt ruimte gereserveerd voor Uw MIJN PAGINA en er wordt een standaard pagina aangemaakt voor Tekstvakken (boxen of blokken) voor;

 1. Mijn Blogs
 2. Mijn Prikbord
 3. Mijn Discussie
 4. Mijn Foto
 5. Mijn Video
 6. Mijn muziek
 7. Tekstvakken Maken van eigen pagina's

Als U de indeling wilt wijzigen dan zijn slechts enkele simpele handelingen hiervoor nodig door de tekstvak ter verplaatsen over de andere tekstvak (slepen).

 

 1. U gaat met uw muis bij tekst bijvoorbeeld "Mijn Blogs" staan en U ziet dat Uw muis wijzigt in een soort kruis, en aan de linkerzijde verschijnt ook zo'n teken.
 2. U drukt de linkerkant van uw muis in ; bij laptops Uw linkerzijde van het plateau, en uw ziet dat het testvak wordt omringd met "------"
 3. U houdt linkerkant van uw muis of plateau ingedrukt, en U sleept het omcirkelde testvak naar boven of beneden op de gewenste locatie en u  laat het drukken los.
 4. U ziet dat tekstvak nu van plaats is verhuisd naar de nieuwe plaats van uw pagina.

Zo herhaalt u deze handelingen voor de andere tekstvakken die U wilt laten verhuizen op MIJN PAGINA. 

 

Wilt U weer terug naar de Outlook / layout van uw oorspronkelijke MIJN PAGINA;

Dit doet U alsvolgt :

 1. U gaat naar Instelling op de boven - rechts van MIJN Pagina, deze klikt u aan.
 2. U selecteert/kiest voor MIJN Pagina
 3. U klikt bij Vormgeving "Opnieuw instellen" aan, en alles wordt weer gereset.

Ja ik ben benieuwd of U dit allemaal is gelukt.

 

Volgende keer inloggen een account uit Facebook, Google en Yahoo!

 

Uw webmaster

Jan de Keten

13:5  -  10 juli 2013.

1:05 - 14 juli 2013 - UW ICM WEBMASTER 

ICM sobats, Selamat  pagi,

Dit keer meer over MIJN PAGINA op ICM de lay-out wijzigen, naast Muziek mogelijkheden.

 

De ochtend begint met een deken over ons heen, bewolkt. Zijn wel aangename temperaturen om lekker in de tuin te brunchen of op het balkon!  De weergoden voorspelden dat het mooie weer in de middag begint en morgen gaat het verder. Heeft U ICM op I-Phone al geprobeerd of ICM nieuwtjes van Uw I-Phone  af gelezen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen doe het alleen op WIFI - verbinding.

 

De muziek.

Zoals U ziet heb ik de muziek speler op de linkerbalk geplaatst.

De werking hiervan behoeft geen uitleg. Thans bestaat de playlist uit 27 titels. De muziek is van de bekende artiesten en band die doorgaans op pasar malams en Indische evenementen optreden o.a. Andy Tielman, Dixie Axes (veel te zien op TV Oranje) , Rudy van Dalam, Hans Melane, Black Wings (veel te zien op TV Oranje), Anneke Gronloh, Lydia en nog meer niet genoemden. U kunt op uw MIJN Pagina dus ook Uw eigen Muziek programmeren. 

 

Gisteren zat heerlijk op terras.

Toch kan ik het weer niet laten en pakte mij I-Phone - Ja .... het wordt nog een verslaving als ik niet uitkijk -  mijn I-Phone   gaf aan dat er een goede WIFI ontvangst was met uitstekend signaal sterkte. Ja, ik kan het niet zo vaak genoeg zeggen als je filmpjes kijkt zorg dat je op een WIFI – verbinding zit.  Het kost je giga-bytes en via je provider zijn dit wel kostbare giga-bytes . Dus surfte ik uiteraard gelijk naar ICM Online, en zag dat ik drie berichten had in mijn Inbox. Er waren nieuwe video's op ICM gezet. Ander bericht een nieuw abonnee waarvan het abonnement tot ICM goedgekeurd moest worden.

Laatste mail in mijn INBOX op ICM (te vinden op de rechterbalk bovenaan ) was van Ferry.

Deze was van heden tot volgende week zaterdag "Off Line" wegens drukke werkzaamheden elders. Ja ..... moet kunnen en zeker met het Internet, is nu net als Cloud; je bent niet meer locatie gebonden.  Banken bijvoorbeeld hebben hun rekencentra althans sommigen niet eens in Nederland staan (dat heet OUTSOURCING).ja , toch griezelijk!  Druk 1 knop en ........   Voor diegenen die het niet wisten abonnees (leden) op ICM kunnen via Berichten op MIJN Pagina elkaar berichten sturen die van persoonlijke aard zijn, dus een soort e-mailwisseling. U hebt ook een externe ICM email die U kan vinden bij Instellingen. Dus als U geen email hebt, hebt U er NU 1 op ICM.

 

Goede mensen, dat was het weer, nu tot de orde van de dag ...............

MIJN PAGINA op ICM kan U als eigenaar helemaal aanpassen naar uw eisen en wensen.

Dus let nu goed op!

 

De structuur en procedure op ICM is als volgt;

Als U als abonnee bent toegelaten maakt het ICM systeem (NING) wordt ruimte gereserveerd voor Uw MIJN PAGINA en er wordt een standaard pagina aangemaakt voor Tekstvakken (boxen of blokken) voor;

 1. Mijn Blog
 2. Mijn Prikbord
 3. Mijn Discussie
 4. Mijn Foto
 5. Mijn Video
 6. Mijn muziek
 7. Tekstvakken Maken van eigen pagina's

Als U de indeling wilt wijzigen dan zijn slechts enkele simpele handelingen hiervoor nodig door het tekstvak ter verplaatsen over het andere tekstvak (slepen).

 

 1. U gaat met uw muis bij tekst bijvoorbeeld "Mijn Blog" staan en U ziet dat Uw muis wijzigt in een soort kruis, en aan de linkerzijde verschijnt ook een dergelijk teken.
 2. U drukt de linkerkant van uw muis in; bij laptops Uw linkerzijde van het plateau, en u ziet dat het testvak wordt omringd met "------"
 3. U houdt linkerkant van uw muis of plateau ingedrukt, en U sleept het omcirkelde testvak naar boven of beneden op de gewenste locatie en u laat het drukken los.
 4. U ziet dat tekstvak nu van plaats is verhuisd naar de nieuwe plaats van uw pagina.

Zo herhaalt u deze handelingen voor de andere tekstvakken die U wilt laten verhuizen op MIJN PAGINA.  

Wilt U weer terug naar de Outlook / lay-out van uw oorspronkelijke MIJN PAGINA;

Dit doet U alsvolgt:

 1. U gaat naar Instelling op de boven - rechts van MIJN Pagina, deze klikt u aan.
 2. U selecteert/kiest voor MIJN Pagina
 3. U klikt bij Vormgeving "Opnieuw instellen" aan, en alles wordt weer gereset.

Ja, ik ben benieuwd of U dit allemaal is gelukt. 

Volgende keer inloggen van een account uit Facebook, Google en Yahoo!

 

Uw webmaster

Jan de Keten

11:05 - 14 juli 2013.

12.00 - 1 augustus 2013 Uw ICM webmaster

Dit keer het opzoeken van artikelen opzoeken  op het blog "Nieuws Actualiteiten" 

Ik was vanochtend eerder op de zaak om 06.00. Als webmaster in ons datacenter bepalen wij zelf on uren, want ik werk ook van thuis. Maar sommige zaken moet je aan de server zelf verrichten. Ik denk dat een heel veel mensen op ICM en Facebook niet beseffen dat IT- mensen tropen diensten draaien.

Ja ook onze Ferry is nu belast met dergelijke projecten, was mijn oude baas, die er flink tegen aan gaan tot mensen, systemen en de organisatie er staat. Ik heb begrepen dat hij door die diverse partijen is gevraagd voor Indonesie datacenters, IT en systeemontwikkeling op te zetten. Wie weet is er ook weer een plekje bij mijn oude baas, even terzijde.

Dus straks weer om 3 uur richting huis. 

Ja hoe NING waarop ICM draait zijn datacenter heeft ingericht en hoe dat is voor mij totaal onbekend. Kreeg gisteren een artikel van Ferry via mijn Berichten op ICM over Facebook hot in Indonesie is. Daar las ik dat NING en Multiply hun hoofdkantoor hebben gestationeerd. 

De functie van een datacenters is om data op te slaan, die door toepassingen / applicaties als NING Netwerk of Facebook worden gebruikt om ja ... daar komt die in ons vakjargon te datamingen. Met datamining bijvoorbeeld kun je alle data opslaan (bewaren/archiveren), maar je moet ook snelle Applicaties hebben om deze binnen honderdste seconden op te halen. Betekent je mag de data nimmer verliezen gedurende tijd dat het is opgeslagen totdat de eigenaar van de data deze vrijgeeft om deze te verwijderen. Tegenwoordig kost 1 giga-bytes niets.

Ferry heeft bij de opzet van ICM het archief als essentieel gevonden om de tijdlijn 1999 tot heden te blijven archiveren, lijkt mij gezien de data die op ICM staat, ja en dat kost ook een vermogen. Maar wel belangrijk voor de periode 1999 tot heden straks als naslag werk.

Nu tot de orde van de dag!

 

Dit aanloopje was nodig om het voor U allen begrijpelijk te maken hoe het opzoeken via zoekmachines werkt (Datamining systemen). Ook banken maken gebruik van deze methodiek. U ziet bij bankieren van Rabobank de inzet van zoekmachines, en facebookachtige datamining. Wat veel werk uit uw handen haalt.

ICM legt alle data vast in de tijdlijn actueel, dat uiteindelijk in een archief verdwijnt. Middels zoeken met trefwoorden bij Nieuwsactualiteiten , Forum, foto's en video's. Voor mij is ICM nieuw en als ik niets te doen heb duik ik in de archieven. Interessante artikelen met hoogtepunten haal ik eruit. Uiteraard heb ik dit eerst voorgelegd, men vond dit een goede idee omdat ik geheel blanco ben.  Ik ben begonnen bij pagina 45 en ga zo terug ..... 

 

Hoe doet U dat?

 1. U klik Nieuws Actualiteiten aan of een andere rubriek
 2. Onder aan de pagina ziet U de paginanummering staan (46)
 3. U kunt naar Vorige of volgende of gelijk naar de pagina 

Of bovenaan de pagina staat staat het zoek tekentje waar U op trefwoorden kunt zoeken waarna de betreffende artikelen of items worden getoond.

Uw webmaster

Jan de Keten

08:45 - 21  juli 2013.

12.00 - 1 augustus 2013 Uw ICM webmaster

Dit keer het opzoeken van artikelen op het blog "Nieuws Actualiteiten" .

 

Ik was vanochtend eerder op de zaak om 06.00. Als webmaster in ons datacenter bepalen wij zelf onze uren, want ik werk ook van thuis. Maar sommige zaken moet je aan de server zelf verrichten. Ik denk dat heel veel mensen op ICM en Facebook niet beseffen dat IT- mensen tropen diensten draaien.

Ja, ook onze Ferry is nu belast met dergelijke projecten, was mijn oude baas, die er flink tegen aan gaat tot de mensen, de systemen en de organisatie er staat. Ik heb begrepen dat hij door die diverse partijen is gevraagd voor Indonesië datacenters, IT en systeemontwikkeling op te zetten. Mij is wel bekend dat hij zijn oude klanten nog steeds ondersteund als het nodig is. Wie weet is er ook weer een plekje bij mijn oude baas, even terzijde.

Dus straks weer om 3 uur richting huis, geen files!. 

Ja, hoe NING waarop ICM draait zijn datacenter heeft ingericht en hoe dat is is voor mij totaal onbekend. Kreeg gisteren een artikel van Ferry via mijn Berichten op ICM over Facebook hot in Indonesië is. Daar las ik dat NING en Multiply hun hoofdkantoor hebben gestationeerd. 

De functie van datacenters is om data op te slaan, die door toepassingen / applicaties als NING Netwerk of Facebook worden gebruikt om ja.. daar komt die in ons vakjargon te datamining. Met datamining bijvoorbeeld kun je alle data opslaan (bewaren/archiveren), maar je moet ook snelle Applicaties hebben om deze binnen honderdste seconden op te halen. Beteken je mag de data nimmer verliezen gedurende tijd dat het is opgeslagen totdat de eigenaar van de data deze vrijgeeft om deze te verwijderen. Tegenwoordig kost enkele giga-bytes niets.

Ferry heeft bij de opzet van ICM het archief als essentieel gevonden om de tijdlijn 1999 tot heden te blijven archiveren, lijkt mij gezien de data die op ICM staat, ja en dat kost ook een vermogen. Maar wel belangrijk voor de periode 1999 tot heden straks als naslag werk.

 

Nu tot de orde van de dag!

 

Dit aanloopje was nodig om het voor U allen begrijpelijk te maken hoe het opzoeken via zoekmachines werkt (Datamining systemen). Ook banken maken gebruik van deze methodiek. U ziet bij bankieren van Rabobank de inzet van zoekmachines, en facebookachtige datamining. Wat veel werk uit uw handen haalt.

 

ICM legt alle data vast in de tijdlijn actueel, dat uiteindelijk in een archief verdwijnt. Middels zoeken met trefwoorden bij Nieuwsactualiteiten, Forum, foto's en video's. Voor mij is ICM nieuw en als ik niets te doen heb duik ik in de archieven. Interessante artikelen met hoogtepunten haal ik eruit. Uiteraard heb ik dit eerst voorgelegd, men vond dit een goede idee omdat ik geheel blanco ben.  Ik ben begonnen bij pagina 45 en ga zo terug ..... 

 

Hoe doet U dat?

 1. U klik Nieuws Actualiteiten aan of een andere rubriek
 2. Onder aan de pagina ziet U de paginanummering staan (46)
 3. U kunt naar Vorige of volgende of gelijk naar de pagina 

 

Of bovenaan de pagina staat het zoek tekentje waar U op trefwoorden kunt zoeken waarna de betreffende artikelen of onderwerpen worden getoond.

Geniet van het mooi weer, iedere dag is er 1!

 

Uw ICM webmaster

Jan de Keten

1/8-2013

 

10:30 - 10 augustus - UW ICM WEBMASTER . selamat pagi

ICM sobats, Selamat  pagi,

Dit keer weer meer over MIJN PAGINA die toegang biedt middels uw email plus wachtwoord. 

De ochtend begint met een deken over ons heen, bewolkt. Zijn wel aangename temperaturen om lekker in de tuin te brunchen of op het balkon!  De weergoden voorspelden dat het mooie weer in de middag begint en morgen gaat het verder. Heeft U ICM op I-Phone al geprobeerd of ICM nieuwtjes van Uw I-Phone  af gelezen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen doe het alleen op WIFI - verbinding..

RSS

ADVERTENTIE.

ICM PRIVACYVERKLARING

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Schrijf U vandaag nog in 

Ook kunt het inschrijfformulier aanvragen info@icm-online.nl of direct via deze site inschrijven
U bent € 50 verschuldigd als deelnemer ACTW66, en U heeft 1 jaar gratis een ICM Abonnement en toegang tot ons Video-kanaal, het  enige Indisch Kanaal !  

Steun ACTW66 ! 

Uw donatie  kan U storten op Rabo rekening NL41 RABO 03977255 07   ten name van F.Schwab / ICM Online onder vermelding van donatie Traktaat van Wassenaar.

Advertenties

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2018   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden